Wednesday, October 14, 2009

Lavender???






I love scented flowers especially roses. Just before Hari Raya, we went to the flower/plants bazaar just nearby our place. I was amazed with these plants..plus I was attracted by the colour *off course PINK* Then, out of curiousity, I asked the seller for the name and price. She confidently stated that the name was LAVENDER. They are the local Lavender, she explained. I was and am still puzzled *betul ke??? lavender??* ada ke local lavender??* From what I know...lavender plants do not really look like these. However, I love them very much especially the lovely sweet scent. The small attached flowers bloom until now...not like roses that can usually stay blooming for just 1 or 2 days. I think I will buy the purple ones.
Dedicated to CathJ --> So what do you think of this 'so-called' lavender dear? You have these in your garden too, right... (':')

7 comments:

Cath J said...

Hahahha.. YOu know kawan ku... aku pun baru tanam pokok ni...hahahhaha same test!!! kalau you tengok my blog label under 'My gardening'.. haa you nampak lah usaha aku mencantikkan kebun last week sampai patah kuku...hahahaha....

I am not sure what this flower name lah my fren.. I beli pink and purple jugak... LAVENDER??? Tak pe lah.... kita pun panggil je lah 'local lavender' hahhahahaha.....

Cath J said...

Makk oiii.... subur nya tanah rumah you ross.... hitam2 mcm cukup baja je... my tanah... tanah liat yu... terpaksa aku gembur2...campur tanah hitam... so far hiduppp semua yg di tanam...hahahahahah

UmmiRosma said...

CathJ ~ *giggles* yea lah we call lavender je lah...I love your garden CathJ..so simple but attractive!

"Keluarga Amirul" said...

SubbhanAllah... indahnya yach...selain itu nyamukpun tak brani datang yaa...
Salut bener ma UmmiRosma ni super Mom yg serba bisa dan slalu sukses.
Pengen juga nanam bunga lavender ini hihihi..tersusun rapi klo' mo' tidur petik gosok ke badan dapet harum wangi dan aman dari serangga,betul tidak..oh ya maaf lahir batin ya Ummi... baru muncul nich abis rehat panjang mudik ke indo.Makasih Barakallahu fiika...

UmmiRosma said...

Keluarga Amirul ~ Salam Syawal dear. Its good that u r back. Tnx for the compliments..anyway, Im just an ordinary simple ummi *winks*

Mummy Hanan said...

Salam UR,

Aku pun suka lavender...kalau untuk pakaian n cuci lantai...mesti ku bali pewangi lavender...dari dulu dah ku minat tu...baunya harum....seharum "kasih lavender"....

UmmiRosma said...

Mummy Hanan ~ Yes..me too..I would choose rose too. Tapi ani lavender kan?? hehee *puzzled*